Voor de ultieme wijnbeleving

In samenwerking met Register vinoloog Barbara Verbeek introduceert Royal Leerdam Finesse een uitbreiding op The Experts’ Collection. In aanvulling op de vijf unieke wijnglazen, elk ontworpen om de smaakbeleving van specifieke rode en witte wijnen te versterken, presenteren wij de karaffen Homme en Femme.

Net als ieder glas in de collectie zijn de karaffen geschikt voor zowel witte als rode wijnen en optimaliseren zij specifieke elementen in zowel smaak als aroma. Beide karaffen passen op het, eveneens nieuwe, element Roc dat gemaakt is van Fins zeepsteen en een aantal unieke eigenschappen heeft. Het element kan worden ingezet om wijn in de karaf koel te houden of juist geleidelijk op te warmen.

Karaf Femme heeft een elegante vorm die doet denken aan de sierlijke lijnen van een elegante baljurk. Door de specifieke vorm van de karaf reageert de wijn op een gecontroleerde manier met zuurstof.

Karaf Homme is met zijn stoere vormen en sterke hoge schouders speciaal ontworpen om krachtige, kruidige en complexe wijnen extra zuurstof te geven.

Op de workshops tijdens het WineWeekend kunt u de verschillen zelf komen ervaren.